Na úvod » G21 » Vakuovací dóza G21 2 L, marinovací
Dóza G21 pro vakuování potravin má spoustu předností. Zachová suroviny déle svěží a čerstvé, prodlouží jejich trvanlivost, aniž by ztratily svou konzistenci, chuť nebo vůni. Vakuovací dózu využijete i při marinování, které bude díky vakuu intenzivnější a účinnější.
Vakuovací dóza G21 pro marinování a prodloužení trvanlivosti potravin má praktický čtvercový tvar, takže je dobře skladovatelná. Vyrobili jsme ji ze zdravotně nezávadného BPA Free plastu s vysokou odolností a stálostí. Důležité je i víko s otvorem pro vakuování, které skvěle těsní a zabrání tak přístupu vzduchu k zavakuovaným surovinám.
Díky vakuu působí na naložené maso podtlak, uvolňující póry. Tak se marináda dostane hlouběji pod povrch a maso či jiné marinované suroviny získají lepší a výraznější chuť i aroma. Ve vakuu se navíc doba, potřebná pro marinování, výrazně zkracuje. Maso, marinované ve vakuu, je chutnější, šťavnatější a křehčí. Pokud k vakuování používáte vakuovačku G21 Nefrit se speciální funkcí marinování (opakovanou změnou tlaku umožňuje ještě lepší působení marinovací směsi), poznáte a oceníte výrazný rozdíl už při prvním ochutnání.
Výhodou vakuovacích nádob G21 2 l je snadné použití a jednoduchá manipulace. Vložte surovinu do nádoby, uzavřete víkem a pomocí vakuovačky, připojené k vakuovacímu otvoru ve víku, odsajte vzduch. Po uzavření otvoru vložte nádobu se zavakuovaným ovocem, zeleninou nebo jinými potravinami do lednice. Při marinování masa nebo zeleniny ve vakuu vložené suroviny před zavakuováním důkladně potřete marinádou nebo je v ní namočte/obalte. Další postup zůstává stejný.