Na úvod » Gastro spotřebiče » LIEBHERR WTes 1672 Vinotéka, 34 lahví, A, nerez
Láhve na víno jsou většinou barevně tónované, protože UV záření i světlo samotné narušuje zrání vín. Láhev samotná ale jako ochrana nestačí. Aby bylo zatížení zářením - světlem minimalizováno, jsou chladničky na víno Liebherr vybaveny speciálním termoizolačním sklem, které filtruje UV záření a omezuje celkový světelný tok. Tak je zásoba vín chráněna, ale přitom může být současně i stylově prezentována.
Správná vzdušná vlhkost je důležitá při skladování vín. Korkové zátky tak zůstávají pružné a nevysychají. Aby byly korky udržovány vlhké i zevnitř, měly by být láhve vína skladovány horizontálně. Se vzdušnou vlhkostí přesahující 50 % zaručují chladničky na víno nejlepší podmínky. Podle potřeby lze vzdušnou vlhkost v klimatizovaných chladničkách na víno ještě zvýšit nad standardizovanou úroveň přepnutím ventilátoru z automatického na trvalý provoz.
Pokrokové LED světelné zdroje zaručují rovnoměrné osvětlení vnitřního prostoru bez UV spektra. Protože LED diody produkují minimální teplo a světelné spektrum, které vydávají je speciálně vyladěno pro vinotéky, mohou být vína pro potřebu prezentace osvětlena.
Výkonný systém směrově řízené cirkulace vzduchu PowerCooling zajišťuje rychlé ochlazení právě uložených potravin a rovnoměrnou teplotu udržovanou uvnitř celého prostoru chladničky. Kontakt na dveřích vypíná ventilátor, jakmile jsou dveře otevřeny, čímž brání ztrátě chladu a šetří elektrickou energii.
Řada přístrojů Vinidor spojuje klimatizované a temperované vinotéky v jeden spotřebič. Vinidor nabízí dvě nebo tři úložné zóny na víno, ve kterých lze navzájem nezávisle na sobě nastavit teplotu v rozmezí +5°C až +20°C s přesností na stupeň. Vinotéka Vinidor umožňuje skladování bílého, červeného vína a šampaňského vždy při správné konzumační teplotě, nebo naopak umožní klidné, dlouhodobé uložení směřující k lahvovému zrání vín. Vinotéky Vinodor jsou to nejlepší pro vaše vína.
Temperované chladničky na víno řady Vinothek se hodí obzvláště pro udržování zásoby různých vín vždy při teplotě ideální pro konzumaci. Pomocí speciálních komponentů je dosaženo efektu teplotního vrstvení, tedy vrstev s různými teplotami v rozmezí +18°C až +5°C. V horní oblasti mohou být například temperována červená vína při teplotě +18°C. Spodní oblast se svou teplotou +5 °C je příhodná pro chlazení sektů nebo šampaňského. Ve střední části se mohou skladovat ideálně bílá vína při teplotě vhodné ke konzumaci.
Přístroje se z výrobních závodu dodávají standardně s otevíráním dveří doprava. Možnost změnit směr otevírání dveří napomůže k dokonalé prostorové integraci a sladění s interiérem.
Pachy v okolí mohou vína při delším skladování nepříznivě ovlivnit. U chladniček na víno je zaručena optimální kvalita vzduchu přívodem čerstvého, přefiltrovaného vzduchu přes snadno vyměnitelný FreshAir filtr s aktivním uhlím.
Integrovaný temperační systém umožňuje dosáhnout vyšší vnitřní teploty úložného prostoru, než je teplota okolí, ve kterém je přístroj umístěn. To může být velmi důležité například při temperování červeného vína (asi +18°C).
I nepatrné otřesy mohou vína narušit během jejich zrání v lahvích a zabránit usazování tříslovin. Speciálně vyvinuté, mimořádně klidné antivibrační kompresory zajišťují u všech chladniček na víno šetrné skladování vín.