Na úvod » AEG » AEG BCE556360M VESTAVNÁ TROUBA SÉRIE 6000 S PARNÍ FUNKCÍ STEAMBAKE
Kromě všech standardních funkcí je tato trouba vybavena tlačítkem SteamBake, kterým přidáte na začátku procesu pečení páru. Příprava v páře uchová těsto na povrchu vlhké, čímž se vytvoří zlatavá a chutná kůrka, zatímco jeho střed zůstává měkký a vláčný. Můžete péci křupavý a chutný chléb, muffiny a koláče. Při přípravě pečeného kuřete, grilovaných žebírek a lasagní ale dosáhnete stejně chutných a rovnoměrných výsledků.
Technologie SteamBake přidá na začátku pečení k horkému vzduchu i páru, která na pokrmech vytvoří křupavou kůrku na povrchu a měkkou strukturu uvnitř. Těsto vlivem páry krásně dokyne a bude ještě nadýchanější a lehčí.
S teplotní sondou už nebude žádný pokrm vysušený nebo nedopečený. Sonda zapíchnutá ve středu připravovaného jídla dá troubě pokyn, aby se vypnula, když vnitřní teplota pokrmu dosáhne požadované úrovně.
Katalytický samočisticí systém umožňuje perfektní údržbu trouby. Teplem aktivovaný povrch stěn absorbuje mastnotu, která se následně vypálí.
Teplotní sonda zapíchnutá ve středu připravovaného jídla dá troubě pokyn, aby se vypnula, když vnitřní teplota pokrmu dosáhne požadované úrovně. Už žádný pokrm nebude vysušený nebo nedopečený.
Efektivní využívání energie znamená i efektivní vaření. Nový systém proudění vzduchu zajišťuje rovnoměrnou cirkulaci vzduchu. Trouba se rychleji vyhřeje a teplota pečení může být až o 20 % nižší. Tím šetříte čas i energii.