Na úvod » G21 » G21 Virtuous Komorová vakuovačka
Jak uchovat potraviny déle čerstvé? Jak mít v lednici stále svěží ovoce a zeleninu, prodloužit trvanlivost masa a hotových jídel, zlepšit chuť potravin a zároveň šetřit místem i penězi? Odpovědí na tyto otázky je chytrá vakuovačka G21 Virtuous, která předčí všechna očekávání. Vakuuje nejen pevné, ale taky tekuté potraviny, vzduch odsaje ve vlastní vakuovací komoře nebo z nádob i ze sáčků, dokonce vám zavakuuje i zátky od lahví. Tím ovšem výčet předností zdaleka nekončí.
Vakuovačka G21 vakuuje nejen pevné suroviny, ale umí dokonale odsát vzduch i při vakuování polévek, omáček, koktejlů a dalších tekutých či polotekutých surovin a pokrmů.
Chytrá funkce Smart Vac – s funkcí Smart Vac si dle ukazatele zvolíte velikost sáčku a vakuovačka sama rozliší velikost potravin. Podle ní zvolí správný program a čas pro dokonalý vakuový efekt.
Funkce Marinate/Accessory – marinování potravin ve vakuových sáčcích, kanystrech i běžných dózách.
Funkce marinování marinuje potraviny v sáčku přímo ve vakuovací komoře.
Funkce Accessory zase umožňuje marinovat potraviny ve vakuovacích dózách a vakuovacích zip-lock sáčcích. Také díky této funkci můžeme využít vakuové zátky na lahve.
Automatické vakuování po zavření víka – při vakuování ve vakuovací komoře začne vakuovačka odsávat vzduch při zavření víka, takže už nemusíte mačkat další tlačítko a celý proces je tak rychlejší a pohodlnější.
Nastavitelná doba vakuování a svařování – sami si určete, jak má vakuování a svařování fólie či sáčku probíhat.
Vakuovačku G21 jsme vyrobili tak, aby splňovala požadavky i těch nejnáročnějších uživatelů. Výkonná duální pumpa zajistí dokonalé odsátí vzduchu při vakuování pevných i tekutých surovin. Dvojitý svár zase spolehlivě utěsní vakuovací fólie i sáčky. Díky chytrým funkcím a promyšlenému provedení využijete vakuovačku pro všechny suroviny i pokrmy a zvolit můžete různé typy nádob a obalů dle potřeby.
1. Prodloužení trvanlivosti potravin
Odstraněním vzduchu z balení minimalizujete přítomnost kyslíku. Snížíte tak riziko oxidace a zpomalí se i růst mikroorganismů a bakterií, které způsobují zkázu potravin. To vede ke zvýšení trvanlivosti potravin a zabraňuje jejich zkáze.
2. Delší čerstvost a svěžest
Vakuové balení pomáhá udržet potraviny čerstvé déle, protože bez vzduchu potraviny neosychají, nedochází ani ke ztrátě vnitřní vlhkosti.
3. Lepší kvalita i pro zmrazené potraviny
Když potraviny zavakuujete před vložením do mrazničky, sníží se tvorba takzvaných „ mrazicích popálenin” a potraviny budou po rozmrazení v lepším stavu.
4. Zlepšení chuťových vlastností
Při správném uchovávání potravin ve vakuu nedochází ke změnám chuti ani aromatu. Potraviny tedy déle chutnají i voní jako čerstvé.
5. Úspora místa i peněz
Vakuováním potravin snížíte objem balení, takže místo v chaldničce a mrazáku využijete mnohem efektivněji.