Na úvod » G21 » Grilovací nářadí G21 litinový wok na gril
Znásobte svůj požitek z dokonalého grilování – grilujte na litinovém nádobí. Grilovací wok pánev z vysoce kvalitní litiny perfektně rozvádí a udržuje teplo. Litinová grilovací wok pánev je již vypálená a připravená k použití, takže první vypalování (jinak zvané také seasoning) už provádět nemusíte. Objevte kouzlo grilování na litině a užijte si všechny jeho výhody.
Znalci a skuteční mistři grilování na grilovací nádobí z litiny nedají dopustit. Maso i ostatní pokrmy, připravené na surové litině, mají neopakovatelnou chuť a aroma. V kombinaci s pečlivou přípravou a kvalitními surovinami mají pokrmy, grilované na litinové pánvi, bohatší a komplexnější chuť. Litinové nádobí je proto oblíbenou volbou mezi milovníky dobrého jídla po celém světě.
Kvalitní věci si zaslouží kvalitní péči. Vy svůj wok G21 dostanete již vypálený, takže jej můžete rovnou použít. Vypálením získá povrch wok pánve speciální nepřilnavou vrstvu, která chrání litinu před rezivěním, zajišťuje nepřilnavost pánve a zvyšuje chuťový požitek z připravovaných jídel.
Další vypálení po čase už je na vás. Nejde o nic složitého, nebojte se. Potřete wok pánev rostlinným, nejlépe řepkovým nebo arašídovým olejem. Olej na wok pánvi rozleštěte papírovou utěrkou a následně dejte wok do trouby na 200 ° a vypalujte jej alespoň 1 hodinu.
Seasoning vám tak vytváří na wok pánvi tvrdý ochranný povlak. Když se tuk zahřívá, váže se na kov a na sebe v procesu zvaném polymerace, protože se tuk přeměňuje na formu plastu. Po nanesení dostatečných se vytvoří tvrdá patina, která chrání kov a má nepřilnavé vlastnosti.
Nejjednodušší způsob, jak o wok pánev správně pečovat a zlepšovat její vlastnosti, je používat ji. Kdykoli grilujete steak, dusíte zeleninu nebo třeba pečete koláč, přidáváte na pánev vrstvy vypečeného tuku a oleje. Ty se průběžně vypalují a zlepšují ochrannou vrstvu. Wok tak používáním a správnou péčí získává jedinečný povrch.
Po použití pánev omyjte horkou vodou, očistěte bambusovým kartáčem a vytřete do sucha.