Na úvod » G21 » Gril G21 Montana Corten
Až na nejvyšší úroveň grilování se dostanete s cortenovým grilem G21 Montana Corten. Gril se dvěma rošty, obrovskou grilovací plochou (planchou) o rozměru 85 x 85 cm, dvojitým pláštěm topeniště a krytým prostorem na ukládání připraveného dřeva pro grilování má speciální povrchovou úpravu – corten. Corten je celoživotně bezúdržbový a odolá každému počasí. Připravte se na mimořádné zážitky s tímto výjimečným a nesmírně atraktivním grilem, spojujícím eleganci, nadčasovost, trvanlivost a jedinečný styl s drsně krásným vzhledem.
Corten je unikátní a odolný materiál s vynikající odolností proti povětrnostním vlivům. Ochranná vrstva rzi nejenže zabraňuje další korozi, ale také dodává grilu jedinečný a atraktivní vzhled, který se s časem mění a stává se výraznějším.
Výroba cortenové oceli zahrnuje pečlivý výběr surovin, specifický proces tavení a legování, odlévání, válcování, tepelnou úpravu a vytvoření finální ochranné vrstvy. Ta se důkladně sledovaným působením povětrnostních vlivů rozvine do plně ochranné patiny a zabraňuje prorezivění.
Cortenový gril G21 je konstrukčně řešený tak, aby grilování na něm bylo maximálně účelné. Ve spodní části grilu je krytý prostor pro ukládání dřevěných polen.
Horní část grilu tvoří topeniště s výsuvným popelníkem a dominantou grilu je obrovská grilovací plocha – plancha o tloušťce 1 cm s mírným náklonem směrem do středu.
Díky tomu je zajištěno rovnoměrné rozložení a udržení tepla, efektivní odvod přebytečných tekutin a tuků i snadná údržba a čištění. Tyto vlastnosti zlepšují celkovou funkčnost grilu, zvyšují kvalitu vaření a bezpečnost i hygienu při používání.
Součástí vybavení grilu jsou dva grilovací rošty z uhlíkové oceli. Jeden můžete vsadit přímo do planchy a grilovat uprostřed grilu v největším žáru nad topeništěm.
Pokud chcete grilovat v mírnějším žáru, vsaďte místo základního roštu vyvýšený rošt, jehož grilovací plocha je 15 cm nad topeništěm. Abychom předešli riziku popálení při manipulaci s horkými rošty, přidali jsme k balení i zvedače roštů.
Plancha umožňuje další rozdělení tepelných zón, současně tak připravíte pokrmy, které potřebují rozdílné teploty a zeleninu, steaky, ryby i sýry ugrilujete najednou. Všechny pokrmy budou navíc lahodné, šťavnaté, s nádherně křupavou vnější vrstvou a plnou bohatou chutí.
Díky svému provedení, masivnosti, speciálnímu materiálu a atraktivnímu designu se cortenové grily řadí mezi prémiové grily a grilování na nich patří už do nejvyšší úrovně. Jsou vhodné pro velkou společnost i do restaurací, pro přípravu rautů a různých oslav a svateb.
Na velké grilovací ploše připravíte pohoštění i pro několik desítek lidí najednou. Zapojte své přátele do grilování, připravujte oblíbené pochoutky společně, užijte si krásné chvíle se spoustou zábavy i povídání. Plancha vám poslouží i jako rautový stůl. Cortenový gril si zaslouží obdiv všech přítomných a zaručeně u někoho vzbudí i závist.
Pro grilování na cortenovém grilu použijte dobře vysušená dřevěná, ideálně buková nebo jasanová polena, s vlhkostí maximálně 20 %. Do topeniště je rovnejte tak, aby kůra směřovala ven a kouř mohl snadno odcházet.
Velkou předností cortenového grilu je jeho odolnost a minimální nároky na údržbu. Celý řízený proces výroby cortenu dodává grilu vynikající odolnost proti povětrnostním vlivům, takže pokud zrovna negrilujete, stačí gril přikrýt obalem a můžete jej mít venku celoročně. Silná vrstva cortenu jej ochrání před prorezivěním.
Po každém grilování jen vysypte popel z výsuvného popelníku, očistěte planchu od případných usazenin a čas od času ji potřete olivovým nebo jiným rostlinným olejem.
Doporučení: Před prvním grilováním si důkladně pročtěte přiložený manuál ke grilu a postupujte podle pokynů, které jsou v něm uvedeny.